Så spelar Aston Villa nästa säsong

Idag har FA annonserat spelschemat för Premier League säsongen 2012/2013. För Aston Villas del inleds säsongen borta mot nykomlingen West Ham lördagen den 18 augusti, för att i nästa match ta sig an Everton hemma. Säsongen avslutas borta mot Wigan i mitten av maj 2013.

Det finns en hel del andra godbitar på schemat. Derbyna mot West Bromwich spelas hemma den 29 september och borta den 19 januari. För Paul Lamberts del blir det kanske lite extra känslosamt den 27 oktober och 4 maj, då han leder sitt nya lag mot sitt gamla. I maj åker han till Carrow Road igen – återstår att se hur förutsättningarna ser ut då.

Det finns en del andra intressanta premiärmöten i Premier League. Mästarna Manchester City påbörjar den långa och mödosamma resan mot att försvara sin titel hemma mot nykomlingen Southampton, medan Champions League-segraren Chelsea åker till Wigan.

Kort analys
Villa har haft svårt mot West Ham på bortaplan de senaste mötena. Det är framförallt defensiven som har en tendens att krackelera på Boleyn Park. Det är förstås alltid svårt att spekulera i hur tabellen ser ut inför avslutningen säsongen. Men Wigan borta låter inte som någon bra avslutning av flera anledningar. De senaste säsongerna har laget hittat gaspedalen under avslutningen och verkligen lirat fin fotboll. Dessutom kan laget mycket väl vara med i en bottenstrid och ha något att spela för. Samtidigt vet vi inte heller hur läget för Villas del ser ut – vi kom ju trots allt efter Wigan förra säsongen…

De riktigt tuffa matcherna dyker upp i mitten av november och mitten av december. Under tre lördagar i rad i november – från den 10 till den 24 – ska vi ta oss an Manchester United hemma, Manchester City borta samt Arsenal hemma. Den 15 december väntar Liverpool borta, en match som följs av Chelsea borta två dagar innan julafton samt Boxing Day-kamp med Tottenham hemma.

Även om säsongen inte på något sätt avgörs här så kan det vara fint att ha lite poäng med sig i bagaget om/när poängtorkan kommer….

--!>