Mittfältare på ingång

Aston Villa är nära att signa säsongens andra nyförvärv. Feyenoord-spelaren Karim El Ahmadi, en 27-årig mittfältare från Holland, sägs redan ha genomfört kontraktsförhandlingar. Eftersom övergångssumman mellan klubbarna också är klar lär det alltså med stor sannolikhet bli så att El Ahmadi är Aston Villa-spelare innan veckans slut.

Holländaren är en defensiv mittfältare som har arbetskapacitet som få andra och som dessutom är en hyfsad passare. Några större antal mål får vi dock inte räkna med: 4 mål på 94 matcher i Feyenoord-tröjan talar sitt tydliga språk. Värvningen är dock en klok sådan med tanke på att innermittfältet var den kanske enskilt svagaste lagdelen under fjolårssäsongen, och inte minst med tanke på att Stilian Petrov knappast kommer tillbaka under kommande säsong (efter sitt cancerbesked).

El Ahmadi blir alltså Aston Villas andra nyförvärv efter australiensaren Brett Holman, som skrev på redan under Alex McLeish tid som tränare. Holman är en yttermittfältare som också har arbetskapaciteten som en av sina styrkor, men han är också en skicklig inläggsspelare och kan då och då knoppa in ett mål.

Värvningen av El Ahmadi kastar ljus över Jean Makoun och hans framtid i klubben. Makoun var utlånad förra säsongen, och inte mycket tyder på att nye tränare Paul Lambert vill se kameruanen i Villa-tröjan.

Senare kommer Rotterdam82.se sammanställa och följa Silly Season närmare under en punkt som vi kallar ”Silly Seasons kap och bottenskrap”. Håll utkik efter den.

 

Karim El Ahmadi (foto: The Independent)

--!>