Petrov besökte Bodymoor Heath – och fler nyförvärv

Det var i slutet av mars 2012 som chockbeskedet kom för Aston Villa-fans, liksom för alla andra fotbollsfans världen över. Stilian Petrovs febersjukdom visade sig vara allvarligare än man först trott. Den visade sig vara leukemi. Aston Villas lagkapten påbörjade snart en aggressiv behandling, som pågått ett par månader.

Nu i veckan fick bulgaren chansen att hälsa på sina lagkamrater, dessutom på sin 33-årsdag. På Aston Villas officiella hemsida www.avfc.co.uk finns ett klipp där Petrov intervjuas, liksom ett där han besöker matsalen. Väl på plats där börjar spelartruppen sjunga ”Happy Birthday” för sin kapten. Ett starkt ögonblick, som gör att Petrov börjar gråta och som gör även mig gråtmild.

Förutom att man klart och tydligt kunde se att Petrov såg blek och tagen ut av de, får man förmoda, tuffa veckorna som föregått besöket på Villas träningskomplex Bodymoor Heath kände man också igen den gamle kämpen. Han är säker på att vinna kampen mot cancern och leva ett normalt liv igen.

Inför säsongen
En positiv nyhet är att Stilian Petrov förblir lagkapten den kommande säsongen. Ett symboliskt viktigt beslut, men med tanke på att beslutet är taget på att han ska sluta med fotbollen så återstår det väl att se om vi ändå får en ny kapten så småningom.

Igår torsdag, samma dag som Petrov kom på besök, samlades hela spelartruppen för första gången efter uppehållet. Den nye coachen Paul Lambert fick chansen att presentera sig själv och sina assistenter för truppen, och dessutom tränade nyförvärvet Karim El-Ahmadi med truppen. Lambert gillade det han såg av den Marocko-bördige holländaren.

”Han är en väldigt bra spelare, och om han kan göra det jag sett honom göra tidigare så kommer han bli fantastisk för oss”, säger Lambert till avfc.co.uk. ”Jag är inte orolig för honom. Han är en riktigt, riktigt bra fotbollsspelare som jag tycker vi behöver. Killarna behöver lite hjälp och det tror jag Karim kan bidra med. Han kommer från en storklubb och har spelat stora matcher. Publiken är inget som kommer bekomma honom. Dessutom är kulturen inte helt olika den från Holland, så förhoppningvis kommer han göra bra ifrån sig.”

Dessutom sägs Lambert ha gjort klart med Sheffield Uniteds högerback Matthew Lowton. Birmingham Mail rapporterar idag att ett fyraårskontrakt är undertecknat med den 23-årige talangen. Övergångssumman sägs landa på £3 miljoner.

Med detta besked får man också räkna med att Alan Hutton kanske inte blir kvar i klubben. Skotten har inte gjort någon succé i Villa-tröjan och jag har svårt att se att fansen kommer gråta blod om det nu blir så att han lämnar.

--!>