Inför Tottenham – Aston Villa

På söndag klockan 16 är det avspark i matchen mellan Tottenham och Aston Villa på White Hart Lane. Lyckas hemmalaget ladda om batterierna efter en tuff Europa League-drabbning med Panathinaikos i går torsdag, och vilket motstånd kan ett ojämnt Aston Villa svara för?

Tottenham är onekligen ett lag som aspirerar på en position bland de sex främsta, och är kanske till och med en kandidat för en av platserna till Champions League. I manager André Villas-Boas har man en av spelets mest spännande managers. Hans filosofi verkar så smått ha fått effekt på ett annars ganska slöstartat lag, och 3-2-vinsten borta mot Manchester United senast gav utan tvekan självförtroendet en extra boost.

Till söndagens möte kommer man behöva klara sig utan Kyle Naughton, Scott Parker, Jake Livermore, Benoit Assou-Ekotto och Younes Kaboul – en ganska så tung skadelista. Men Tottenhams trupp är relativt bred, och man har ersättare som kan gå in och ersätta dessa gentlemän relativt väl. Tappen ska med andra ord inte behöva påverka laget i någon större utsträckning. Dessutom räknar man med att Emmanuel Adebayor är tillbaka efter en tids frånvaro. Villas spelare kommer sannolikt att ställas mot två gamla lagkamrater i form av den handskförsedde amerikanen Brad Friedel och den vindsnabbe ytterbacken Kyle Walker.

För Aston Villas vidkommande gäller att Stephen Ireland och Richard Dunne kommer missa matchen, medan däremot resterande del av a-truppen är tillgänglig för spel. Det spekuleras däremot vitt och brett om flertalet positioner – kanske framförallt om Darren Bent återtar sin position på topp, efter att ha förlorat den inför derbyt mot West Bromwich förra söndagen.

Kan ett aningen slitet Tottenham prestera max mot ett Aston Villa som fortfarande inte riktigt hittat sin identitet under Paul Lambert, ja då vinner hemmalaget den här matchen åtta gånger av tio. Men kan Villa komma upp i den nivå man bitvis visat, så finns det kapacitet att sno med sig poäng från London. För att det ska kunna gå så krävs det att försvaret visar upp en helt annan attityd än under merparten av de senaste matcherna, samt att vi sätter de få chanser vi kommer skaffa oss.

--!>