Ödestimmarna närmar sig

Säsongen som inte började speciellt bra för Aston Villa, ser nu ut att gått från dålig till allt sämre. I och med 0-5 borta mot Manchester City ligger Villa under nedflyttningsstrecket. Nu väntar ett ”lättare” spelschema där laget måste börja plocka poäng.

Aston Villa hade sannerligen inte mycket att hämta på Etihad Stadium i lördags eftermiddag. Trots ett rätt okej första halvlek av Birmingham-laget, där inte minst Christian Benteke hade möjligheter att ge bortalaget ledningen, var det City som satte sig i förarsätet i och med 1-0 i slutet av första halvlek.

I andra var det sedan gasen i botten från hemmalaget, som fick hjälp av två – låt oss kalla dem diskutabla – straffar på vägen till en utklassningsseger. Siffrorna stannade sedan inte förrän 5-0. Flera domslut gick emot Villa, men det är svårt att argumentera det rättvisa i segern för hemmalaget.

Trepoängare muss Sein!
I och med förlusten, och det faktum att ett par andra resultat gick emot Villa, ligger laget nu under strecket inför hemmamatchen mot Arsenal på lördag. Efter denna väntar ett lättare spelschema, där Villa måste börja ta poäng för att ha chansen att överleva. Reading hemma, Queens Park Rangers borta och Stoke hemma måste rendera åtminstone sex poäng. Efter dessa väntar nämligen ett par, tre riktigt svåra matcher. Och ni förstår själva hur illa det kan se ut i januari om det här laget inte börjar plocka trepoängare snart.

På fredag beger jag mig mot Birmingham för att på plats se Aston Villa ta sig an Arsenal. Det hade inte varit fel att plocka hem några bonuspoäng inför de viktiga matcherna som följer. SAS verkar ha fixat sin del av avtalet, jag har pungat ut med kosingen – nu är det upp till Villa att ge mig valuta för pengarna. Blir det tre poäng spelar det ärligt talat ingen roll hur det ser ut på vägen dit.

Ödestimmarna närmar sig med stormsteg…

--!>