Markus Pölkkö – en på miljonen

När någon brukar ha lite sådär extra tur brukar man använda uttrycket ”en på miljonen”. I vissa fall är det dock mer bokstavligt än somliga tror. Vi tar ett snack med Borås-bon Markus Pölkkö som var den bland en miljon Aston Villa-fans på Facebook som drog vinstlotten och nu blir hämtad av självaste Ian Taylor för VIP-behandling Villa-style.

I ett försök att ragga likes till Aston Villa officiella Facebook-sajt lanserade klubben en tävling – One in a Million – där en person ur fanskaran världen över skulle vinna en VIP-behandling av högsta kvalitet: oavsett vart i världen vinnaren befinner sig kommer Villas klubbambassadör Ian Taylor och hämtar dig, flyger dig till Birmingham och, efter en VIP-behandling på plats, får du bästa plåtarna på Villa Park under matchen mot Liverpool. Inte illa.

Hållhaken är förstås att du är tvungen att ha tur, rejält med tur. Mannen som hade den här turen kommer från Sverige.

Markus Pölkkö fyller snart 33 år och är född och uppväxen i Borås. Markus har varit Villa-fan i 25 år och har ett genuint fotbollsintresse. Vi fick tag i vinnaren med stort V och frågade honom lite om resan och grävde djupare i hans Villa-intresse.

Först och främst, stort grattis till vinsten! Hur gick det till när du fick reda på att du var den osannolike vinnaren?

Jag såg att det var ett par missade samtal på mobilen efter att jag hade varit och handlat. Jag såg att det var ett utländskt nummer så jag googlade på det och fick fram att det var från Birmingham. Jag åkte hem till en kompis och vi satt och pratade och skojade om att det kanske var Villa som ringde. En stund senare ringde telefonen och jag svarade, och helt rätt så var det AVFC som hörde av sig och berättade att jag var vinnare i tävlingen One in a Million.

Hur ser schemat ut?

Jag har egentligen inte fått reda på så mycket. Jag vet bara att det är två nätter på hotell och att jag reser antingen 29-31 mars eller 30 mars-1 april. Min kompis Mattias Pettersson, som är ett stort Liverpool-fan, följer med för jag har ingen nära vän som håller på Villa. Jag har aldrig sett Villa live, så detta blir första gången, vilket jag ser fram emot väldigt mycket.

Det får helt klart bli en uppföljning på den här makalösa resan efteråt – det här kan bli riktigt intressant! Men du, vad tror du om Villas chanser att överleva i Premier League den här säsongen?

De två närmaste matcherna är oerhört viktiga. Kan vi lyckas ta med oss sex poäng från dem så har vi verkligen chansen att hänga kvar.

Har du någon särskild match eller händelse under ditt liv som Villa-fan som du vill berätta om, eller som sticker ut lite extra?

Bästa Villa-minne? Svårt. Det som ploppar upp först är senaste vinsten mot Liverpool denna säsongen. Satt med nämnde Mattias, som följer med på resan, och det var härligt att gå vinnande ur den striden. Den spelare jag föll för som gjorde att jag började hålla på Villa var Paul McGrath, så han är nog favoriten när det kommer till spelare. Jag har varit ett fan sedan slutet på 80-talet.

Hur ser det ut med Villa-intresset i Borås-trakten?

Nu efter vinsten har jag fått lite vänförfrågningar från Villa-fans runt Borås så det kanske blir en sittning med dem. Men annars vet jag bara en till som håller på Villa. Vi är få, men vi är starka!

Ett stort tack till Markus för att han tog sig tid att svara på frågorna, och hoppas du får riktigt skoj på resan! Jag har redan nu förvarnat honom om en uppföljning av den här intervjun, så ”stay tune”.

--!>